3o ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
fonts

κυβερνοασφάλεια 2022

Την Τετάρτη 14.12.2022 κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας του διδακτικού ωραρίου (10:00-11:30 π.μ.) το τμήμα Β2 του σχολείου παρακολούθησε μια διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα "Διαδικτυακό σεμινάριο για την Κυβερνοασφάλεια για μαθητές Λυκείων" που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το σεμινάριο εστίασε στην αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που σχετίζονται με τη διαχείριση της καθημερινότητας στο διαδίκτυο (λ.χ. προστασία από απάτες, όπως Phishing και Ransomeware), στη στάση και στις ενέργειες των μαθητών/τριών, αν και εφόσον πέσουν θύματα ανάλογης απάτης στο διαδίκτυο, καθώς και σε θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως τα έξυπνα ρολόγια) και την προσοχή που απαιτείται στις αγορές τέτοιων προϊόντων. Η παρακολούθηση της διαδικτυακής επιμόρφωσης οργανώθηκε υπό την ευθύνη των εκπαιδευτικών Ελευθεριάδου Μ., Μπαϊράμη Π. και Νικολάου Α.

fonts

Διαδικτυακό Ψηφιακό Σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής χρήση στο Διαδίκτυο για γονείς και εκπαιδευτικούς»

 

fonts

safe internet
Δείτε τα τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
1. Ασφαλής εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως.
2. Ασφαλής εργασία εξ’ αποστάσεως
3. Συμβουλές γενικά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
4. Συμβουλές χρήσης του διαδικτύου για γονεις

fonts

       

fonts

diadiktio2

Στα πλαίσια των δημιουργικών εργασιών Λυκείου 2017-2018 ομάδα μαθητών-τριών της Β΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας εκπόνησαν δημιουργικές εργασίες κατά ομάδες αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα παραδοτέα των μαθητών έπρεπε να έχουν τη μορφή δεκαλόγων.
Παραδείγματα των δεκαλόγων τους δείτε ΕΔΩ 
Οι μαθητές-τριες που εργάστηκαν για τη σύνταξη των δεκαλόγων ήταν: Ντενησιώτης Ηλίας, Οικονόμου Ευαγγελία, Παΐση Ιωάννα, Πανταζή Αικατερίνη, Παπαδημητρίου Βασίλειος, Παπαϊωάννου Λεμονιά, Παπαντώνη Αγορίτσα, Παπαστάθης Νικόλαος, Πέτσα Χριστίνα, Πλίτσης Αργύρης-Παναγιώτης, Πούλιος Ευάγγελος, Πρίτσα Μαρία, Πρίτσας Ηλίας, Ραμαντάνη Βασιλεία-Άννα, Ροπωτός Κωνσταντίνος-Θαλής, Σακκά Παναγιώτα, Σβερώνη Παρασκευή, Σούφλα Χρυσούλα, Στάθη Κωνσταντίνα, Τσιάρα Πηνελόπη-Ζωή, Τσιμογιάννη Δανάη-Ζωή, Τσιρογιάννης Δημέτριος-Λεωνίδας, Χιλά Αγγελικούλα, Χρήστου Κωνσταντίνος.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι κ. Ελευθεριάδου Μάρθα και κ. Σιατήρα Σταυρούλα.

fonts

SID2015 SaferinternetGR Logo

 

Ψηφίστε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ασφαλούς διαδικτύου                                                        

fonts

safe internet
Το βιβλίο «Το Διαδίκτυο που Θέλουμε» (52 σελίδες), είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών. Δημιουργήθηκε το 2013 από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (EUN - http://www.eun.org/) σε συνεργασία με το δίκτυο Insafe (http://www.saferinternet.org/). Στην ανάπτυξή του συνέβαλαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία και την πιλοτική εφαρμογή του. Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα εγχειρίδιο από και για νέους ανθρώπους.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο πατείστε ΕΔΩ

Περισσότερα...

Τηλέφωνα για εφήβους-νέους και παιδιά

  • Γραμμή για Έφηβους   : 116111
  • Γραμμή για Γονείς Εφήβων: 801.801.11.77
  • Ανοικτή Γραμμή Εφήβων και Νέων : 210.36.38.833
  • 18 Ανω: 210.33.04.571
  • Βοήθεια σε Παιδιά Αλκοολικών: 210.52.39.161
  • Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας : 210.95.90.035
  • Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος : 210.38.00.635
  • Ελληνική Εταιρία Ψυχολογικής Στήριξης : 210.74.83.492
  • Ανοικτή γραμμή Οικογενειακής -Συμβουλευτικής Θεραπείας : 210.52.34.737

safeLine

hasiand

Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

 

epsype logo